Vizet kapnak a MÁV és a Volánbusz utasai

A MÁV-Start ásványvizet biztosít az utasoknak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon a hőségriasztás ideje alatt – közölte az MTI-vel a Mávinform. 

A tájékoztatás szerint a fővárosban a Nyugati, a Keleti, a Déli pályaudvaron, Kelenföldön, továbbá a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, veszprémi, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. 

A vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja az ásványvizet addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi. 

A Volánbusz 31 Celsius-fok feletti hőmérséklet esetén hétvégén és munkanapokon oszt majd ásványvizet 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken nagyobb forgalmat lebonyolító buszpályaudvarokon. 

Így Békéscsabán, a budapesti Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposvárott, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen. 

A Mávinform minden utas figyelmét felhívja, hogy elegendő mennyiségű folyadékkal induljon útnak. 

A MÁV-csoport 2022-ig a felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Vivienvíz Kft.-től veszi a „nyári védőitalokat” 1,22 milliárd forint értékben. Az erről szóló szerződést 2018 augusztusában írták alá, a Vivienvíz Kft. részéről a felcsúti milliárdos vállalkozó lánya, Homlok-Mészáros Ágnes volt az, aki szignálta.