11:00, November 28.
Kamerun 3
Szerbia 3
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 2
Ghána 3
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 1
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28. ÉLŐ
Portugália 0
Uruguay 0

Vasárnap éjfélkor száll le Budapesten a magyarokat mentő repülőgép

2021.08.22. 16:46

Vasárnap az esti órákban, várhatóan éjfél körül Budapestre érkezik Afganisztánból a mentőakcióban részt vevő első magyar repülőgép – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap a budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyar Levente azt mondta, a repülőgéppel érkező embereket a magyar honvédek a halálból mentették ki. Nagy részük afgán, jelentős részük pedig magyar és amerikai állampolgár.

Az államtitkár közölte, amerikaiak tucatjait menekítik ki Afganisztánból azzal a jelentős légi kapacitással, amelyet a Magyar Honvédség ebben a mentőakcióban rendelkezésre bocsátott. További részleteket akkor közölnek, amikor a kimenekítettek mindegyike biztonságban lesz, a mentőakció folytatódik – tette hozzá. A szombati rendkívüli Kormányinfón elhangzottak szerint 78 magyart, tíz családot, köztük 30 gyereket helyeztek biztonságba.

A tálibok a nyugati erők késő tavaszi kivonulásával párhuzamosan elindított offenzívával foglalták vissza egész Afganisztánt, húsz év háború után téve rá újra a kezüket az egész országra. A főváros, Kabul elfoglalásával párhuzamosan a nyugati országok fejvesztve menekítik ki az állampolgáraikat a kabuli repülőtérről.  • Hírek
  • Bankszámla