Jelenléti oktatásra készül a kormány, szerdán érkeznek a családtámogatások

2021.08.24. 11:02 Módosítva: 2021.08.24. 11:07

Jelenléti oktatásra készül a kormány a szeptember elsején induló tanévben, mert a koronavírus-járvány jelenlegi helyzete ezt lehetővé teszi – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után.

Novák Katalin a budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy jövő hétfőn és kedden, valamint csütörtökön és pénteken kampányszerű oltást szerveznek a köznevelési intézményben tanuló 12 év felettieknek. A szülőknek az erre irányuló igényüket szerdáig kell jelezniük, hogy látható legyen, mennyi oltóanyagra van szükség – tette hozzá.

Ismertette: az oltást Pfizer-vakcinával végzik, illetve az iskolaorvosok és az iskolai védőnők kampányba bevonását is indokoltnak látják.

Novák Katalin a tájékoztatón bejelentette, az elmúlt évekhez hasonlóan előrehozzák a szeptemberi juttatások kifizetését, hogy megkönnyítsék a családok számára az iskolakezdést. 

Holnap már nap kézhez kapják a szeptemberi családtámogatásokat.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter hozzátette, a tankönyvek az előző évekhez hasonlóan továbbra ingyenesek, ezzel is igyekszik a kormány hozzájárulni ahhoz, hogy a szülők iskolakezdési terhei csökkenjenek.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy

az iskolai közétkeztetés szabályain is lazítanak.

Azoknak a diákoknak, akik speciális étrenddel rendelkeznek, szeptembertől garantálni fogják, hogy nagy biztonsággal megkapják azokat az ételeket, ahogy arra számukra szükségük van. Ennek érdekében a közétkeztetésben az ételek szénhidráttartalmát is fel kell tüntetni - tájékoztatta a sajtót a családokért felelős tárca nélküli miniszter.