Kásler Miklós: nem lesz kötelező a maszk az iskolákban

2021.08.26. 13:29

Kásler Miklós minisztériuma azt ígérte, hogy nem lesz kötelező az iskolákban a maszkviselés. A tanév közeledtével a higiéniás és alapvető egészségvédelmi szabályok fokozott betartására kérte az iskolákat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön. 

Ahogy a mindennapokban, úgy az óvodákban és iskolákban sem kötelező a maszk és már nem kötelező a testhőmérséklet-mérés sem – áll a minisztériumi közleményben.

Fontos azonban, hogy a szülők ne vigyenek közösségbe olyan gyereket, aki koronavírusos tüneteket mutat, és a köznevelési intézmények fordítsanak fokozott figyelmet az alapvető egészségvédelmi szabályokra – hangsúlyozták.

A fennálló szabályozásokról körlevelében tájékoztatta a köznevelési intézményeket Kásler Miklós. Leírta, hogy a kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyerekeknek is ez a legjobb.

Ezért továbbra is az oltást javasoljuk, mind a diákok, mind a pedagógusok védelme érdekében

– áll az Emmi közleményében.

Az iskolai hiányzásokra a normál szabályok vonatkoznak, így az intézményvezető joga eldönteni, mely esetben tekinti igazoltnak a diák távolmaradását –  írták.