Magyar szurkolók verekedtek össze a portugálok elleni Eb-meccs előtt

2021.08.31. 14:33

A vádlott a magyar-portugál Európa-bajnoki mérkőzés kezdete előtt megütött egy másik szurkolót. Az ügyészség a bántalmazót gyorsított eljárásban, eredményesen állította bíróság elé.

A magyar férfi 2021. június 15-én a Puskás Arénában megrendezett Magyarország – Portugália válogatott labdarúgó mérkőzésen nézőként vett részt. A meccs kezdete előtt, a lelátón szóváltásba keveredett egy másik magyar férfival. A terhelt ököllel kis- és közepes erővel, többször megütötte a másik férfi arcát. A sértett társaságában tartózkodó személyek fellépése miatt a bántalmazó felhagyott cselekményével – közölte az ügyészség.

A sértett könnyű sérüléseket szenvedett. Beismerő vallomást tett, így nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította. Bűnösnek mondták ki a férfit, és ezért őt 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, és 1 évre eltiltotta a futballszövetségek által rendezett sportrendezvények látogatásától. Az ítélet jogerős.