Deutsch Tamás: Megnyomtunk egy ideget és fájdalmat okoztunk

2021.09.01. 15:32
A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője szerint a 2022-es parlamenti választásokhoz közeledve még csak most jönnek majd a drámaibb tételek a szimfóniában. Afganisztán ügyében azt látja, hogy nem osztottak lapot az Európai Uniónak, miközben az európai politikai cicaharcban a rossz és a rosszabb csap össze.

Deutsch Tamás a Magyar Hírlapnak adott interjút, amelyben kifejtette: az Európai Unió évtizedes problémákkal küzd, folyamatosan csökken a hozzájárulása a világgazdaság teljesítményéhez, „a kanyarban sincs a technológiai versenyben”, önálló katonai súlya szerény, geopolitikai befolyása visszaesett.

A Fidesz politikusa szerint az EU egy helyben toporgó, időhúzó politikát folytat, ennek pedig az a következménye, hogy az Európa biztonsága szempontjából kulcsfontosságú balkáni régióban orosz, kínai, török és amerikai érdekek fognak érvényesülni.

Afganisztán ügyében is azt látjuk, hogy nem osztottak lapot az EU-nak. A brüsszeli vezetők badarságokat beszélnek, miközben óriási migrációs hullám fenyegeti a kontinenst. A migránsáradat elindulását kellene megakadályozni, és megerősíteni Európa védvonalait

– fogalmazott Deutsch Tamás a Magyar Hírlapnak.

Arról is beszélt, hogy amit az Európai Parlament csinál, az „már nem is tragikomédia”, hanem „frontális támadás a parlament baloldali többsége részéről” a nemzeti és alkotmányos szuverenitás, illetve a nemzeti érdekképviselet ellen.

A Fidesz politikusa hozzátette: ebben az ideológiai küzdelemben a jogállamisági rendelet „egy durva zsarolási eszköz” azokkal az országokkal szemben, amelyek a baloldali fősodorral szemben a saját útjukat akarják járni.

Nehogy bárki azt gondolja, hogy itt a jó és a rossz küzdelméről van szó! Ebben az európai politikai cicaharcban a rossz és a rosszabb csap össze. (...) A célok ugyanazok, csak míg a bizottság a saját, régi bürokratikus útját követve vegzálna, az EP nyílt politikai háborúskodást akar azokkal az országokkal szemben, amelyek a nemzetek Európáját képviselik

– fejtette ki Deutsch Tamás.

Az interjúban azt is mondta, hogy a fősodratú balliberális politika ideológiai csatározást folytat, szeretné uralma alá vonni az uniós intézményeket, az Európai Parlamentre, illetve az Európai Néppártra már „kiterjesztették a befolyásukat”.

Olyan többséget képeznek az EP-ben, amelynek segítségével szinte minden őrült ideológiai törekvésük – az LMBTQ-lobbitól a jogállamisági háborúskodásig – korlátlanul érvényesülni tud

– jelentette ki a Fidesz politikusa.

A magyar parlamenti választások közeledtével kapcsolatban azt mondta, ez még csak a nyitány, most jönnek majd a drámaibb tételek a szimfóniában, és „jön majd minden, ami a csövön kifér”.

Deutsch Tamás szerint ennek tudható be az is, hogy Európai Bizottság „ideológiai okokból húzza” a koronavírus-járvány utáni gyors helyreállítást szolgáló pénzügyi alapok folyósításának kérdését Magyarországgal szemben.

Megnyomtunk egy ideget, és – idézőjelben – olyan fájdalmat okoztunk a baloldalnak, amire elképesztően aránytalan választ ad

– mondta a Magyar Hírlapnak.

Deutsch Tamás szerint a magyar kormány azt az álláspontot képviseli, hogy a gyermekek szexuális nevelése a szülők elidegeníthetetlen joga, és nem engedhetik meg, hogy „az agresszív LMBTQ-propagandát folytató szervezetek megjelenjenek az iskolákban”. Azt is hozzátette: „ez legitim, tagállami hatáskörbe tartozó és helyes döntés”.