Még mindig tart a nyomozás Hosszú Katinka ügyében

2021.09.02. 17:13

Továbbra is felderítési szakaszban van a Hosszú Katinka cége és a Duna Aréna használata ügyében indított nyomozás. A 24.hu-nak a rendőrség azt nyilatkozta, hogy még egy tanút sem hallgattak ki az esettel összefüggésben.

Az eljárás 2019 őszén indult, amikor Szabadai Viktor, a Liberálisok és Csárdi Antal, az LMP politikusa feljelentést tett. Kiderült ugyanis, hogy a Hosszú Katinka és Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporation Kft. nem kötött használati vagy bérleti szerződést a Duna Arénát működtető Bp2017 Kft.-vel, amelynek Balogh Sándor volt a gazdasági igazgatója. Ő Máger Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter exférje, aki ellen költségvetési csalás miatt nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak már.

Hosszú Katinka az Indexnek még 2018-ban azt mondta, a cége fizet a Duna Aréna használatáért.

A rendőrség az ügyben egyszer már hozott egy határozatot az eljárás megszüntetéséről, de ezt az ügyészség hatályon kívül helyezte.

A nyomozó hatóság a tényállást nem tisztázta teljeskörűen, így e vonatkozásban az eljárás megszüntetése törvénysértő volt, ezért a megszüntető határozat hatályon kívül helyezéséről döntöttem

− olvasható az ügyészségi dokumentumban.