Oktatási Hivatal: súlyos jogszabálysértés, valaki jogtalanul tanított a Corvinuson

2021.09.14. 13:31

Az Oktatási Hivatal szerint súlyos jogszabálysértés történt a Corvinus Egyetemen, egy oktató úgy tanított ott, hogy közben nem lett volna rá joga. 

Korábban már megírtuk, hogy az értesülések szerint lezárult a jogszabálysértések ügyben folytatott vizsgálat. Az Oktatási Hivatal most megerősítette ezt, hozzátéve, hogy egy személy esetében súlyos jogszabálysértést fedeztek fel. A hivatal adatvédelmi okokra hivatkozva nem nevezte meg az illetőt, de a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy

Karácsony Gergelyről van szó.

Állításuk szerint a hivatal összesen 32 személy esetében folytatott vizsgálatot, amelynek során megállapították, hogy Karácsonynak sem a tanársegédi, sem az adjunktusi kinevezési nem felelt meg a szabályoknak.

Azt írták, hogy tanársegédként a C típusú nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevél hiányzott, adjunktusként pedig azért volt szabálytalan a kinevezés, mert Karácsony Gergely létesített doktorjelölti jogviszonyt, ami előfeltétele lett volna a kinevezésnek. 

Az Oktatási Hivatal szerint Karácsony tanársegédi kinevezése „csak” az intézményi szabályzatnak nem felelt meg, adjunktusi kinevezése viszont az általános törvényi előírásnak sem. 

Az Oktatási Hivatal a vizsgálatról készített feljegyzéseket elküldte a Corvinus jelenlegi rektorának. A Magyar Nemzet szerint Karácsony kinevezése Mészáros Tamás rektor idején történt, aki szerintük szorosan kötődött a baloldalhoz azáltal, hogy 2002 és 2006 közt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. igazgatósági elnöke volt. 

Büszke vagyok arra a közel 10 évre, amelyet oktatóként töltöttem a Corvinuson, büszke vagyok a tanítványaimra, büszke vagyok a közösen végzett tudományos munkára. És ezt holmi Fidesz-lakájok soha nem fogják tudni elvenni tőlem

– így reagált Karácsony Gergely korábban a vizsgálat lezárásáról szóló hírre.