Nem lesz előválasztás Orbán Viktor szülőfalujában

2021.09.15. 12:41 Módosítva: 2021.09.15. 12:41

Nem lesz ellenzéki előválasztás Orbán Viktor szülőfalujában, Felcsúton.  A település nem szerepel az előválasztási helyszínek között − szúrta ki a 168 óra. A település lakói Bicskére vagy Csákvárra mehetnek szavazni az őszi előválasztáson.

Felcsúton nem lesz szavazósátor. Legközelebb szeptember 24-én Bicskén, és szeptember 25-én Csákváron tudnak a felcsútiak szavazni

− tájékoztatott az Országos Előválasztási Iroda.

Fejér megye 3-as számú választókerületéhez tartozó település lakói az öt miniszterelnök-jelöltön kívül három országgyűlési képviselőjelöltre voksolhatnak: Balázs Péterre (DK, Jobbik, Párbeszéd, MSZP, Liberálisok, LMP), ifj. Bogdán Jánosra (Párbeszéd, MMM) vagy József Andrásra (Momentum).

Az előválasztás menetrendje a következőképpen alakul:

  • Szeptember 18. (szombat) 9:00 – szeptember 26. (vasárnap) 14:00 – az előválasztás első fordulója (egyéni országgyűlési képviselő-jelöltek, miniszterelnök-jelölt).
  • Október 4. (hétfő) 9:00 – október 10. (vasárnap) 14:00 – az előválasztás második fordulója (miniszterelnök-jelölt, ha az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok ötven százalékát).

Az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként Karácsony Gergely (Párbeszéd), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarország Mozgalom), Fekete-Győr András (Momentum), Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció) és Jakab Péter (Jobbik) indul.