Vegyenek könnyes búcsút a nyártól

2021.09.19. 14:38

Vasárnap délután változó felhőzet zavarja majd a napsütést, elsősorban csak az ország északkeleti részén lehetnek tartósan felhős körzetek is − derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből

Csak kevés helyen lehet kisebb záporeső, eső. Késő délutántól, kora estétől nyugat, délnyugat felől elkezd megvastagodni a felhőtakaró, ezzel együtt pedig a csapadék valószínűsége is nőni fog. Az északi, északnyugati szél megélénkül, több helyen pedig megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 25 fok között várható, de a felhősebb részeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. 

Várható hőmérséklet vasárnap délután
Várható hőmérséklet vasárnap délután
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Estére erősen felhőssé válik az idő, egy kiterjedtebb csapadékzóna érinti Magyarország délnyugati felét, egyes részeken akár jelentősebb mennyiség csapadékra is számítani lehet. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. Késő estére 10 és 17 fok közé hűl le a levegő. Hajnalra 5 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

Várható hőmérséklet vasárnap este
Várható hőmérséklet vasárnap este
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra nem adott ki semmilyen figyelmeztető előrejelzést, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező 24 órában nem várható Magyarország területén veszélyes időjárási jelenség.

Jövő hétre a meteorológusok hamisítatlan őszi időt jósolnak. Hogy mit tartogat számunkra az időjárás, összefoglaló cikkünkből kiderül.