Öngyilkos akart lenni, aztán rátámadt a mentősökre

2021.09.28. 16:14

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy huszonéves nő ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt.

A vádirat szerint a vádlott 2019 augusztusában egy délután az egyik borsodi kistelepülésen lévő ingatlanukban kialakult családi vita és verekedés közben többször elájult, majd öngyilkossági szándékkal az alkarját késsel megvagdosta. Ezután felhívta a mentőszolgálatot. A kiérkező mentősök kórházba akarták szállítani, a nő viszont szitkozódva elfutott a helyszínről.

A mentősök rendőri segítséget kértek felkutatásához, és egy közeli lakatlan ház udvarán megtalálták. Ekkor is agresszívan viselkedett, menekülni próbált, ezért a rendőrök megbilincselték.

A mentőautóhoz vezették, ahol a mentőápoló kérte, hogy szálljon be a járműbe. A vádlott ekkor is ellenállt, szitkozódott, és azt kiabálta, hogy diliházba akarják vinni. Odalépett a menőápolóhoz, és egy alkalommal alhastájékon megrúgta. Még többször próbálta megrúgni, de a rendőrök közbeavatkoztak. Csak a segítségükkel lehetett beültetni a mentőautóba, ott viszont köpködött és tovább rugdosódott. Megpróbálta megharapni a mentőtisztet, azután pedig a hordágy fejrészét akarta kiharapni.

A vádlottat a miskolci kórház pszichiátriai osztályára szállították. Felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak ellene.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport