Áder János elmegy tanítani

2021.10.03. 17:32

Magyarországon Áder János köztársasági elnök tartja meg a hétfőn kezdődő A Világ Legnagyobb Tanórája nevű oktatóprojekt első előadását.

A Világ Legnagyobb Tanóráját október 4. és 8. közt tartják Magyarországon. A projekt célja, hogy megismertessék a gyermekekkel azt a 17 globális célt, amelyeket az ENSZ hirdetett meg a fenntartható fejlődés jegyében a 2015 és 2030 közti időszakra. 

Az első tanórát Áder János köztársasági elnök tartja Magyarországon, aki hétfőn 11 órakor jelentkezik majd be online. A köztársasági elnök Budakesziről, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumból fogja megtartani a kurzust.

Áder János nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy pontosan milyen kihívásokkal kell szembenézni a környezetvédelem terén napjainkban. A köztársasági elnök az energiafogyasztással kapcsolatban Strasbourgban, az Európa Tanács előtt is felszólalt a héten.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.