Hollik István: Több mint egymillióan írták alá a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót

2021.10.03. 11:56 Módosítva: 2021.10.03. 12:02

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az előválasztásról és pártja kampányáról is beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. 

Az Index beszámolt róla, hogy a Fidesz Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! néven aláírásgyűjtést indított. A kihelyezett standok mellett telefonon is megkeresték az embereket, hogy minél többen ellássák kézjegyükkel az íveiket. Horváth László, a párt egyik szóvivője akkor azt mondta, hogy azért indították az akciójukat, mert látják, hogy a múlt emberei akarnak visszatérni, és képesek ezért mindent elkövetni. 

Ezzel egy időben megtartotta a magyarországi ellenzék az előválasztásokat. Az első fordulóban Dobrev Klára szerezte meg a szavazatok többségét, 632 479 főből 214 319 voksát szerezte meg, őt Karácsony Gergely és Márky-Zay Péter követte a rangsorban.  

Mindezek után pénteken (október 1-jén) kiderült, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter összefog, valamelyikük pedig visszalép a másik javára, hogy Dobrev Klárának egy kihívója maradjon a második fordulóban. Ezek után valóságos üzengetési hadjárat vette kezdetét az ellenzékben.

Gyurcsány Ferenc, mivel régóta nem tud már országgyűlési választásokat nyerni, ezért szervezett magának egy „kis házibajnokságot”. A számok mind azt mutatják, hogy Gyurcsány Ferenc újra leuralta a baloldalt, és tanulságosnak nevezte azt, hogy a Momentum utolsó helyezésével a baloldal megújítására tett kísérlet is megbukott 

– fogalmazott Hollik István, aki szerint mindenki számára nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője, és az is, hogy az előválasztásnak innentől már nincs tétje, pusztán az a kérdés, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje Gyurcsány Ferenc felesége vagy Karácsony Gergely főpolgármester lesz, aki már több mint 17 éve dolgozik neki.

A politikus elmondta, hogy mindenkihez bekopogtatnak, és nemsokára elindul az online kitöltési lehetőség is.

Hollik István szerint az is világos, hogy Gyurcsány Ferencék Európai Egyesült Államokat akarnak, ezzel megszüntetve Magyarország szuverenitását.

Nekünk az EU csak egy eszköz ahhoz, hogy a saját nemzeti céljainkat el tudjuk érni

– fogalmazott a kommunikációs igazgató, hozzátéve, hogy ehhez erős Európára, nemzetek Európájára van szükség, nem pedig egy újabb birodalomra. 

Arról is beszélt a politikus, hogy szerinte a LIBE-delegáció összetételét tekintve könnyű arra a megállapításra jutni, hogy „a tények és a valóság nem zavarja meg a tisztánlátásukat”, mert a delegáció tagja volt egy LMBTQ-aktivista mellett csupa olyan liberális politikus, aki folyamatosan támadja Magyarországot.