Áll a bál az ellenzékben, egymásnak üzengetnek a pártok

IMG 7653 (1)
2021.10.02. 19:44
Áll a bál a magyar ellenzékben, Katar választott, eltűnt ezer csillag. Napi hírösszefoglaló, avagy ezekről írtunk szombaton az Indexen.
  • Tovább folytatódott az üzengetés az ellenzéki pártok között az előválasztás első fordulója után, miután pénteken kiderült, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter összefog, valamelyikük pedig visszalép a másik javára, hogy Dobrev Klárának egy kihívója maradjon a második fordulóban. Szombaton megszólalt Jakab Péter, aztán üzent a DK kampányfőnöke is és Fekete-Győr András sem rejtette véka alá véleményét.
  • Katarban választásokat tartottak, amelynek keretében megválasztották a 45 fős Súra Tanács 30 tagját, a többieket – a biztonság kedvéért – a katari emír nevezi ki. A nem mindennapi eseményt Szalai Mátéval, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatójával elemeztük. Bővebben itt!
  • Hatalmas a felháborodás a Netflix új koreai sorozata, a Squid Game feliratozása miatt – igaz, ez csak azokat érinti, akik angol nyelvű felirattal nézik. Egy TikTok-felhasználó és humorista, Youngmi Mayer azt állítja, a felirat gyakorlatilag teljesen átírja a sorozat és a dialógusok jelentését. Részletek itt!
  • Hetven év alatt csaknem ezer csillag tűnt el. Kozmikus rejtély: átmeneti fényjelenségek voltak, a fotólemez hibája, a csillagot felfaló fekete lyuk, idegen civilizációk vagy mindegyik. Kalandozás a világűrben, ide kattintva!
  • Kizárt, hogy James Bond nő legyen – vagy Tom Hardy? Kár keresni bármiféle korszakos genderszemléletet abban vagy bármiféle LMBTQ-magyarázatot arra, hogy James Bond lehetne-e nő, hiszen a válasz egyszerű: talán. Körbejártuk a témát.
  • Vasárnap magyar idő szerint késő este kezdődik az NBA előszezonja, majd október 20-án rajtol az alapszakasz az észak-amerikai profikosárlabda-bajnokságban. A holtszezon alatt rengeteg csapat alakult át, több sztárjátékos is átette székhelyét másik városba, de mindezekből magasan kiemelkedik a Philadelphia 76ers sztárja, Ben Simmons és csapata között zajló mizéria, amely már hónapok óta húzódik. A kosaras nem áll szóba a csapatával, a játékostársak pedig tehetetlenek. A nem mindennapi történetet itt olvashatja el!

FEMINA. Ki ne ismerné Micimackót és barátait? Alan Alexander Milne a Szászholdas pagony lakóit kisfia, Christopher Robin plüsseiről mintázta. Ám nem ez az egyetlen közös pont a regény és az író fia között: a híres mesében szereplő Róbert Gidát is egyetlen gyermeke képére alkotta meg. Ismerje meg az igazi Christopher Robin történetét a Feminán!