Bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen Fekete-Győr András

2021.10.05. 08:56
Az előválasztás első fordulójában az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül a Momentum elnöke utolsó helyen végzett, így a második fordulóba már nem indulhat tovább. Egy héten belül eldől, hogy a Momentum tagságának küldöttsége további bizalmat szavaz-e Fekete-Győr Andrásnak, vagy sem.

A Momentum elnöke a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen, miután nem jutott tovább a mniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójába.

A politikus azt írja, a találgatások nem vezetnek sehova, ezért tiszta vizet önt a pohárba.

Sajnos nem sikerült demonstrálnom a kormányzóképességet, és nem sikerült esélyes jelöltté válnom az első forduló végéig. A kampányban elkövetett hibáimból rengeteget tanultam már eddig is, és fogok tanulni a későbbiekben is. Hálás vagyok a közösségemnek, hogy engedtek tanulni. A legtöbb választói visszajelzés a fiatalságomra és a kormányzati tapasztalat hiányára irányult. Mindkettő jogos és mindkettő igaz. Nemcsak ezt a visszajelzést köszönöm, hanem annak a 21 ezer embernek a megerősítést is, akik viszont mindennek ellenére rám szavaztak

– írja Fekete-Győr András.

A politikában a felelősség vállalása egy nagyon fontos, sajnos a magyar politika világában alig-alig teljesülő kívánalom. A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős. Ezért 24 órával a véglegesített eredmények után, múlt hét péntek este bizalmi szavazást kezdeményeztem a Momentum Küldöttgyűlésénél a személyemet illetően

– fogalmaz a Momentum elnöke, aki hozzáteszi, bárhogyan is alakul a vita és a voksolás a bizalmi szavazáson, rá nemcsak a párt, de az összefogás szövetsége is mindenben számíthat majd.

Az Index úgy értesült, hogy a Fekete-Győr András által kért bizalmi szavazásra egy héten belül sor kerül.

Mint ismert, az ellenzéki előválasztáson Fekete-Győr András 21 050 szavazatot kapott, ez a voksok 3,39 százaléka. Jakab Péter 87 378 szavazattal lett negyedik, ezzel ő sem jutott tovább a második körbe.

Az első fordulóban Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje kapta a legtöbb szavazatot, 216 248-at. A második Karácsony Gergelyre 169 434, a harmadik Márki-Zay Péterre 126 628 szavazat érkezett.

A második fordulós voksolás – amelyben Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter együtt indulna – október 10-én kezdődik.

Ön szerint marad Fekete-Győr András a Momentum első embere?