Háromezren jelentkeztek az Erőművek Éjszakájára

2021.10.08. 22:04

Az erőművek és a fűtőművek országszerte 35 helyszínen várják a látogatókat, az Erőművek Éjszakája idei programjaira csaknem háromezren regisztráltak – tájékoztatta az esemény főszervezője, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az MTI-t.

Az esemény pénteki megnyitóján, a Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontjában Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője elmondta: az Erőművek Éjszakája nemcsak a technológiáról, hanem a fenntartható környezetről és a tudatos felhasználóról is szól. Az energia- és távhőtermelés kulisszatitkainak bemutatásával a MEKH arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes okosan bánni erőforrásainkkal.

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy az Európai Unió tudományos szervezete a megújuló energiaforrások között ismerte el az atomenergiát. Hozzátette: az atomerőmű évente közel 40 ezer látogatót fogad, akik a helyszínen győződhetnek meg arról, hogy az atomerőmű biztonságosan és szén-dioxid kibocsátása nélkül állítja elő Magyarország villamosenergia-termelésének felét.

Az idei évtől az érdeklődők megismerhetik a városi fűtőművek működését, részesei lehetnek azoknak a közösségi programoknak is, amelyekkel a távhőszolgáltatók az ország számos pontján várják a látogatókat.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.