Első osztályú és prémium InterCity-kocsival újít a MÁV

2021.10.09. 21:59

Október 11-én hétfőtől a kéthetes bemutató időszakban már utazhatunk az új első- és prémium osztályú InterCity plusz kocsin, a Dália és Vércse kör-InterCity járatokon − közölte a MÁV.

A bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett InterCity (IC) kocsi október 11. és 24. között áll forgalomba a Budapest Keleti–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest Nyugati vonalon közlekedő kör-IC járatban.

Aki ezekre a járatokra a bemutató időszakban másod- vagy első osztályú jegyet vált, kipróbálhatja az új első- és prémium osztályú InterCity plusz kocsi szolgáltatásait, akár a bőr ülésekkel berendezett prémium fülkét is.

Október 25-től már négy ilyen kocsi közlekedik majd, ekkortól már kötelező lesz a jegyváltás. A kocsi első osztályú termes helyeire és a csendes fülkébe a „normál” első osztályú menet- és helyjegyet kell megváltani. A prémium fülke az első osztályú menetjegy és az esetlegesen szükséges IC pótjegy mellett ezer forintos helyjegyváltással vehető majd igénybe. A prémium szakasz utasainak ajándék kávéval vagy teával kedveskedik az utasellátó a bisztrószakaszban.

(Borítókép: IC+ kocsi. Fotó: MÁV–Start Zrt.)