A szirénázó mentőautót és a jelzőlámpát is letarolta egy miskolci ámokfutó

2021.10.15. 13:25

Valószínűleg nem vette észre a villogóval és szirénával érkező mentőkocsit az az autós, aki a miskolci Repülőtéri úton beleszállt a tilos jelzésben elé hajtó járműbe. Az ütközés erejétől a személyautó a kereszteződés egyik jelzőlámpáját is kidöntötte – adta hírül a BalesetInfó.

A mentő éppen beteget szállított, neki nem lett baja, viszont az ápoló könnyebben megsérült. A személyautó vezetőjének sem esett baja, viszont a két autó gyakorlatilag totálkárosra tört. 

A KRESZ egyébként úgy rendelkezik, hogy a megkülönböztető jelzést használó jármű vezetője a többi közlekedővel szemben mindenütt elsőbbséget élvez, ugyanakkor az ilyen helyzetekben bekövetkezett sok baleset miatt a bíróságok úgy foglaltak állást, hogy a rendőr-, mentő- és tűzoltóautók sem hajthatnak be úgy egy kereszteződésbe, ha előtte vezetőjük nem győződött meg arról, hogy a többi közlekedő észlelte őt. 

Ez adott esetben azzal valósulhat meg, hogy egy kiemelten veszélyes közlekedési helyzetben, a fényjelző készülékkel irányított, többsávos kereszteződésben a számára piros jelzésen áthaladva olyan sebességet választ, ami lehetővé teszi a baleseti veszélyhelyzet akár egyoldalú elhárítását is 

– olvasható a Kúria bejegyzésében

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport