16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Válaszolt az Emmi, nem vezetik be a kötelező maszkviselést Magyarországon

2021.10.16. 17:54

A védekezés most már oltásalapú – utasította el az az ATV Híradó kérdésére válaszul írt szombati közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kötelező maszkviselés bevezetéséről szóló kéréseket. 

Egy napja Karácsony Gergely főpolgármester fordukllt az Orbán-kormányhoz, hogy állítsák vissza a 2021. július 3. előtt hatályos szabályokat a maszkviseléssel kapcsolatban, vagy – ha ezt nem érzik országosan szükségesnek – , akkor a kabinet adjon felhatalmazást a helyi önkormányzatok képviselőtestületeinek ahhoz, hogy helyi rendeletekben írhassák elő ugyanezt. 

A minisztérium erre válaszolva most azt írta, hogy 

a védekezés most már oltásalapú.

„A járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú, hiszen a vírus ellen az oltás biztosítja a legerősebb védelmet, és az előző hullámokkal szemben, ma már van vakcina és a lakosság 60%-a védett. Emellett a maszkviselés továbbra is kötelező a kiemelten veszélyeztetettnek számító területeken: az egészségügyi intézményekben (háziorvosoknál, szakrendelőkben, kórházakban) és a szociális intézményekben (oltatlanok számára látogatáskor) emellett a mindennapokban a maszk ugyan nem kötelező, de nem is tiltott, ha valaki hordani szeretné, nyugodtan megteheti" – áll az minisztériumnak eljuttatott válaszában.  • Hírek
  • Hírek