Veszélyes horvát bűnözőkre csapott le a TEK

2021.10.21. 09:20

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai kedden két olyan külföldi férfit fogtak el Győrben, akik Horvátországban, Olaszországban és Szlovéniában is fegyveres leszámolásban voltak érintettek – adta hírül az MTI.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön arról számolt be, hogy a különösen veszélyes, horvát nemzetiségű 45 éves férfit és 25 éves társát is azzal gyanúsítja a szlovén hatóság, hogy a szlovéniai Nova Gorica városában 2020. május 26-án több lövést leadva próbáltak megölni egy helyi lakost.

A sértett azonban elmenekült, majd el is rejtőzött, így a két férfi nem járt sikerrel. A szlovén rendőrség információi alapján a két ember több, Horvátországban és Olaszországban elkövetett leszámolással is összefüggésbe hozható, és mindketten felkerültek arra a listára, amelyen Európa legkeresettebb bűnözői találhatók.

A nyomozás információi szerint a szökevények később Magyarországra menekültek, ezért a szlovén fél felkérésére a hajszába a KR NNI is becsatlakozott, azzal a feladattal, hogy felderíti a tartózkodási helyüket, és el is fogja őket.

A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a szlovén társszervekkel együttműködve rövid időn belül a szökevények nyomára akadt. Mivel különösen veszélyes bűnözőkről volt szó, az elfogás a Terrorelhárítási Központ részvételével zajlott le.