Kazincbarcikán visszaállnak a kötelező maszkviselésre

A romló fertőzöttségi adatok miatt október 25-től, azaz hétfőtől Kazincbarcika kötelezővé teszi a maszkviselést a helyi polgármesteri hivatalban, a városi holdingnál, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben, a Védőnői Szolgálatnál, valamint a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ egységeiben – írja a Borsodihír.

Amint azt a Kolorline részletezi, a maszkviselési szabályok alól felmentést kapnak a gyermekek, valamint az óvodai és bölcsődei dolgozók, mivel a maszkviselés hátráltathatja a kicsik beszédfejlődését.

A beléptetés szabályai a bölcsődékben, óvodákban és a bentlakásos idősellátó intézményekben egyúttal szigorodnak. Újra megnyílik az önkormányzat által biztosított OMSZ PCR-mintavételi pont is.

A múlt héten Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere azt kérte Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy amennyiben a központi operatív törzs nem tartja szükségesnek a maszkhasználat bevezetését, úgy hatalmazza fel a fővárosi önkormányzatot, hogy saját hatáskörben elrendelhesse a BKK járművein és a zárt terekben. Ezzel Karácsony Gergely arra utalt, hogy jelenleg a jogszabályok nem teszik lehetővé a helyhatóságok számára a kötelező maszkviselés bevezetését.  • Hírek
  • Árfolyam