Kásler Miklós: Az indiai mutáns minden eddiginél agresszívabb

2021.10.24. 16:20 Módosítva: 2021.10.24. 16:31

A harmadik oltás az indiai mutáns elleni védettséget 90 százalék fölé emeli – jelentette ki Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériuma közösségi oldalán közzétett felvételen.

Az Életközelben videósorozat aktuális részében a tárcavezető elmondta, hogy ő maga is felvette a harmadik oltást. Emlékeztetett, hogy a világ legtöbb országában emelkedik a fertőzöttek száma, és jelenleg nem a brit mutáns okozza a megbetegedések zömét, hanem az indiai, amely sokkal agresszívabb.

Vizsgálataink szerint mindegyik vakcina az idő múlásával veszít a védőképességéből, modellértékű az izraeli példa, amikor ott elindították a harmadik oltást, azt rendkívül gyors (esetszám – a szerk.) csökkenés követte

– mutatott rá Kásler Miklós, aki mindenkit arra buzdít, hogy éljen a harmadik oltás adta nagyobb védettség lehetőségével. 

A beszélgetésben szóba került a rákszűrés és a rákdiagnosztika is. A miniszter hangsúlyozta, hogy két teljesen különböző orvosi beavatkozásról van szó, mivel a rákszűrésen részt vevőknek nincs diagnózisuk. A cél éppen az, hogy korai stádiumban ellenőrizzék a daganatok kialakulását – mondta Kásler Miklós.