Orbán Viktor nyugalma, Peking csápjai és a mozdonyvezetők rémálma

IMG 7653
2021.11.01. 19:44
A miniszterelnöknek öt oka is van a nyugodt kávézgatásra – vélekedik Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány vezetője, a Jobbik korábbi elnöke, aki az Indexnek írt véleménycikket. Hírösszefoglalónkat ezzel az írással indítjuk.
  • Orbán Viktor megnyugodhat, hátradőlhet, és kérhet egy kávét. Erre pedig Vona Gábor szerint öt nyomós oka is van, ezekről itt olvashatnak részleteket.
  • Orosz katonai alakulatok gyülekeznek az ukrán határ közelében, ami aggodalmat kelt az Egyesült Államok és Európa tisztviselői körében, ugyanis a csapatok nem hadgyakorlat céljából közelítik meg Ukrajnát.
  • Ma hajnalban csőtörés miatt leállt az orosz gázszállítás Bulgárián keresztül Magyarországra és Szerbiába. A vezeték az északnyugat-bulgáriai Vetrino település közelében tört el.
  • AZ ENSZ főtitkára, António Guterres szerint elég abból, hogy a természetet mellékhelyiségnek használjuk – hangzott el a skóciai Glasgow-ban rendezett klímacsúcson, ahol Áder János köztársasági elnök is felszólalt.
  • Hosszúra nyúlnak Peking karjai, a Kínai Kommunista Párt csápjai Európát is elérik. Külföldön tanuló diákjaikra megfigyelőket állítanak, a szülőket zsarolják – állítja az Index forrása.
  • Mától ismét kötelező a maszkviselés a közösségi közlekedési eszközökön, az állomásokon, a megállóhelyeken és a pályaudvarokon, ám a budapestiek még több korlátozást szeretnének. No persze elsősorban azok, akik be vannak oltva. Mindez egy, a közelmúltban végzett reprezentatív felmérésből derül ki.
  • Nincs olyan mozdonyvezető, aki pályafutása alatt ne tapasztalt volna meg tragikus balesetet. Ez is kiderül abból a riportból, amelyet egy kunsági vonatozás alkalmával készítettünk a mozdony vezetőfülkéjében.
  • A közönség tartja fiatalon a kilencvenéves Szakonyi Károlyt – mondja többek között abban az exkluzív interjúban, amelyet a nemzet művésze születésnapja és mindenszentek alkalmából adott az Indexnek.

Társkiadványaink írásaiból az alábbiakat ajánljuk:

  • FEMINA: Egy haláleset feldolgozása hosszú és nehéz folyamat, amit amennyire csak lehetséges, meg kell próbálni tudatosan kezelni. A pszichológusoknál is gyakran felmerül a veszteség feldolgozása, és mivel munkájuk közben a szakértők sok esettel találkoznak, többükben megfogalmazódik egy lehetséges út, hogyan lehet a történtek mellett is tovább létezni. A témáról bővebben itt olvashat.
  • DÍVÁNY: Sokszor előfordul, hogy nem tudjuk, miként kellene megfelelően reagálni egy adott élethelyzetre, akkor is, amikor valakit elveszítünk. Egyáltalán miről illik és miről nem illik beszélni a halállal kapcsolatban? Ebből a cikkből kiderül.
  • AZ ÉN KUTYÁM: Tudták, hogy léteznek vércukorszintjelző kutyák, akik képesek jelezni a gazdik közelgő rohamát, illetve azt, ha a vércukra túl magas vagy alacsony? Itt sok mindent megtudhat ezekről a hasznos ebekről.