Meleg, de borongós, esős időnk lesz

esik az eso-06-BS
2021.11.03. 07:52

Szerdán a hajnali órákban képződött köd, illetve rétegfelhőzet egyes területeken napközben makacsul tarthatja magát, elvétve néhol a délelőtt folyamán még kisüthet a nap − derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Délutántól fokozatosan megvastagodik a felhőzet. Késő délutántól, estétől délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre és záporra. Több helyen megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon megerősödik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 18 fok között várható.

Várható hőmérséklet szerdán
Várható hőmérséklet szerdán
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Estére borult lesz az ég, és sokfelé várható eső. A délkeleti, keleti szél megélénkül, olykor meg is erősödik. Késő estére 7 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 13 fok között alakul majd, csak az Északi-középhegység területén lehet ennél hidegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint veszélyes időjárási jelenség nem várható Magyarország területén. Tartós, sűrű köd miatt azonban egyes szintű jelzés van érvényben az alábbi három megyében:

  • Borsod-Abaúj-Zemplén megye,
  • Vas megye és
  • Zala megye.
előrejlzés
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

(Borítókép: Bánkúti Sándor / Index)