Gyerekek törtek be az óvodába Szekszárdon

2021.11.06. 12:06

Nyomozás indult Szekszárdon egy hét, egy tíz és egy tizenkét éves fiú ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy bútorokat és bicikliket loptak el az egyik óvodából – számolt be az ATV híradója.

Az ügyben azután tettek feljelentést, hogy észrevették a leszakított lakatot az óvoda műanyag bútorokat tároló helyiségének ajtajáról, ahonnan több dolgot is magukkal vittek a betörők.

Ismeretlen tettesek az óvoda kerítésén bemászva, az udvarban lévő tárolót a lakatpánt lefeszítésével kinyitották, majd onnan hat darab kisbiciklit és két asztalt tulajdonítottak el. Kollégáink széles körű adatgyűjtést folytattak, mely során a kerékpárok közül négyet megtaláltak

– mondta el Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az intézmény vezetője az ügyben nem akart nyilatkozni. A rendőrség arról egyelőre nem adott tájékoztatást, mi lett a sorsa az eltűnt tárgyaknak. Meg is lepődtek, amikor kiderült az elkövető gyerekek életkora, akik egyelőre megússzák büntetés nélkül a betörést.

Meggyes Attila ügyvéd elmondta: a gyerekek életkoruknál fogva nem büntethetők, a büntethetőségi életkor ugyanis 14 év. A tettük pedig nem olyan jellegű bűncselekmény, amiben a törvény kivételt tesz, vagyis 12 évben határozná meg a büntethetőség korhatárát.

A fiúk elismerték, hogy a lopást ők követték el.