Személybiztonsági céget alapítottak Bige László fiai

2021.11.09. 05:58

Két céget alapítottak nemrég Bige László fiai, amik közül az egyik személybiztonsággal foglalkozik. 

A cégeket októberben már be is jegyezték. Az egyik a Bige Scutum, a másik pedig a Bige Hoplon nevet kapta. A közös bennük az, hogy mindkettőben a pajzs szót jelenti az idegen kifejezés (az előbbi esetben latinul, az utóbbiban görögül). 

A Bige Scutum Kft.-t október 4-én jegyezték be, emögött a milliárdos három fia, Dávid, Zalán és Zoltán áll. A cég tevékenységi körét eredetileg meglehetősen szélesre szabták, a kommunikációtól kezdve a takarításig bezárólag.

A cégbírósági bejegyzés után néhány nappal azonban a fő tevékenységi kört személybiztonságra változtatták.

A Bige Hoplon Kft-t. október 25-én jegyezte be a cégbíróság, itt Bige is társtulajdonos a fiai mellett.  Fő tevékenységeként üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadást adták meg.

A 24.hu kérdésére Bige László cégcsoportjánál azt mondták: „nem kell túlgondolni a dolgokat”, a cégek azt teszik majd, amit megjelöltek az iratokban. 

Bige László cégei nemrég kaptak egy 14 milliárdos bírságot kartellezés miatt, a milliárdos ügyeit már hosszú ideje vizsgálgatják a hatóságok. Bige László erről azt mondta: az ellene felhozott vádak megalapozatlanok, szerinte politikai okokból akarják tönkretenni őt és érdekeltségeit. 

Bige nemrég kijelentette: kész anyagilag támogatni Márki-Zay Péternek, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének kampányát. „A mai kormány helyett a tarka macskámat is tudnám ajánlani” – indokolta a döntést. 

(Via 24.hu)