Tovább nőtt az átoltottság az egész országban

2021.11.18. 16:47

Az egész országban nőtt az átoltottság az elmúlt egy hétben – jelent meg a tájékoztatás azon az oldalon, ahol a kormány közzé szokta tenni a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb híreket, így a napi adatokat is.

megyeioltottsag1117

Forrás: Koronavírus.gov.hu

Mint írják, a 12 év feletti lakosság átoltottsága 68,4 százalékos, de mindenhol vannak még, akik nem vették fel az oltást.

Részletezik,

a legmagasabb az átoltottság továbbra is

  • Pest megyében (74,2 százalék),
  • Fejér megyében (70,9 százalék) és Budapesten (70,3 százalék).

A Dunántúlon magasabb az átoltottság.

A legalacsonyabb átoltottságú megyék:

  • Jász-Nagykun Szolnok (60 százalék),
  • Borsod-Abaúj-Zemplén (62 százalék),
  • Hajdú-Bihar (62,5 százalék).

Mint ismert, az elmúlt 24 órában 10 767 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon. A koronavírus-fertőzés következtében 131 ember halt meg – derül ki a központi tájékoztatóoldalon közölt napi járványadatokból.

Ezzel már második napja van tízezer felett az új fertőzöttek száma. Az új adatokkal az aktív fertőzöttek száma 121 138 főre emelkedett. Kórházban 5969 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen.

Egyértelműen a delta-variáns dominál

Müller Cecília csütörtökön arról beszélt a kormány Facebook-oldalán, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumi vizsgálatai alapján egyértelműen a delta-variáns dominál Magyarországon. 

Az országos tiszti főorvos hozzátette: „Delta plusz variánst is tudtunk már kimutatni, ez azt jelenti, hogy a vírusnak egy rendkívül gyorsan fertőző formájával állunk szemben.” Már a tünetek megjelenését megelőző két napban is fertőzhet az, aki megfertőződött a koronavírussal – így a szakember. 

Müller Cecília tapasztalata, hogy akik egy háztartásban élnek, igen magas kockázatnak vannak kitéve, a fertőzötteknek. 

KÉRTE, HOGY MINDENKI MENJEN EL AZ OLTÁSI AKCIÓHÉTRE, AKINEK BÁRMELY KORONAVÍRUS ELLENI OLTÁSA HIÁNYZIK. A VÍRUS GYORSAN FERTŐZŐ VÁLTOZATÁVAL ÁLLUNK SZEMBEN, 18 ÉVES KOR FELETT MINDENKI ÉLJEN A MEGERŐSÍTŐ OLTÁS LEHETŐSÉGÉVEL IS.

Jönnek a szigorítások

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség minisztere a mai Kormányinfón ismertette, hogy a rosszabbodó járványadatok miatt újabb szigorítások lépnek életbe Magyarországon. Ennek értelmében zárt térben ismét kötelezővé teszik a maszkhasználatot, az iskolákat azonban nem zárják be, és készül egy tanulmány a járvány következményeiről. 

Az Index élőben adta az eseményt, tudósításunkból további részletek is kiderülnek.