Koronavírusos lett olimpiai bajnokunk, interjú a Fidesz új alelnökével

IMG 7653 (1)
2021.11.19. 20:48
Koronavírusos lett a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka. Interjút készítettünk a Fidesz új alelnökével, Gál Kingával. Nemzetközi támadások célpontja lett Kína. Ezekről írtunk ma az Indexen.
  • Az összes virológus azt mondja, hogy nyakig vagyunk a negyedik hullámban, és a neheze most következik. Akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. A teljes beszélgetés leiratát ide kattintva olvashatja el.
  • Egy fiatal magyar mérnök is részt vesz abban a forradalmian új projektben, amely a gyakorlatban nemrég kezdte meg működését egy izlandi vulkán lábánál, ahol egy nemrég megnyitott üzem szén-dioxidot szippant ki a levegőből, és azt a természeteshez hasonló, de felgyorsított módszerrel kőzetté alakítja át. Beszélgetésünk itt.
  • A megrendelők sem tudják, mennyire térnek vissza az irodai munkavégzéshez. A bankok meg inkább a logisztikai, ipari fejlesztéseket finanszírozzák, ott biztosabb most a megtérülés. A lakáspiac szűkül a fővárosban, de vidéken is csak az iparvárosokban hasít. Bővebben itt.
  • A sajtóból tudta meg, hogy őt is jelölhetik a Fidesz elnökségébe. Szerinte időben léptek ki az Európai Néppártból, és ez most óriási szabadságot jelent. Szervilizmusnak tartja, hogy Márki-Zay Péterrel találkozott Manfred Weber, aki emberileg is csalódás a számára. Úgy véli, egy új európai jobboldali formáció átrendeződést hozhat az Európai Parlamentben. Az országgyűlési választást megelőző külső nyomásgyakorlási kísérleteket kontraproduktívnak érzi. Interjú Gál Kinga európai parlamenti képviselővel, a Fidesz új alelnökével.
  • Nyolcvanegy évesen meghalt Schöpflin György történész, politológus, egyetemi tanár, volt európai parlamenti képviselő – tájékoztatott hivatalos közleményében a Fidesz. Részletek itt.
  • Erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy korlátozzuk a szegény országok karbonkibocsátását, és ezzel gátoljuk a fejlődésüket – nyilatkozta az Indexnek Michael Shellenberger, aki a Mathias Corvinus Collegium Budapest Lectures rendezvénysorozatának keretében érkezett hazánkba, az MCC Klímapolitikai Intézetének meghívására. Interjú itt.
  • Hosszú Katinka Facebook-posztban jelentette be, hogy elkapta a koronavírust. Háromszoros olimpiai bajnokunk így kihagyja a Nemzetközi Úszóliga (ISL) hollandiai állomását. Bővebben itt.
  • Nemes egyszerűséggel eltűnt Peng Suaj korábbi világelső kínai teniszező, aki szexuális zaklatással vádolt meg egy magas rangú kínai politikust. Az ország egyik legelismertebb sportolójának ügye nemzetközi felháborodást váltott ki, sportolók és szervezetek is reakciót követelnek. Ezzel egy időben Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke diplomáciai bojkottot lengetett be a 2022-es pekingi téli olimpiára. A sportvilág gyakorlatilag egy emberként támadja Kínát, válaszok egyelőre nincsenek.

FEMINA. A női mesterkém, aki 500 fős ügynökhálózatot irányított a nácik által megszállt Franciaországban: Vera Atkins története. Vera Atkins a II. világháború egyik leghíresebb női alakja volt. Hálózatot irányított, később pedig az eltűnt ügynökök sorsára is fényt derített. Történetét a Femina mutatta be.

DÍVÁNY. Új sorozatunk, a Dallamtapadás következő részében egy örökzöld Illés-sláger, a Miért hagytuk, hogy így legyen keletkezésének történetét tárjuk fel. Részletek a Dívány cikkében.

AZ ÉN KUTYÁM. Mit tegyél, ha nagyon szeles az idő? Ezért ne tedd ki kutyád az ilyen időjárásnak. Fél a kutyája a szélviharban? A viharkabát jó ötlet lehet ahhoz, hogy megnyugodjon! Ezt a témát jártuk körbe Az Én Kutyám cikkében.

További híreinket ide kattintva böngészhetik.

(Borítókép: Index grafika)