Exbarátnők intim képeivel zsarolt, lekapcsolták a rendőrök

2021.11.21. 07:25 Módosítva: 2021.11.21. 07:29

A férfi a Twitteren posztolta fiatal nők intim fotóit és videóit, amiket barátok és barátnők osztottak meg exeikről egy regisztrációhoz kötött alkalmazásban. 

Az áldozatokat megzsarolta: ha nem küldenek még több hasonló képet magukról, több platformon is közzéteszi a már megszerzett felvételeket. 

A külföldről beszerzett IP-címek felderítése után a nyomozók több száz előfizetőt azonosítottak lehetséges elkövetőként, míg végül leszűkítették a kört egy 20 éves pándi férfira. Nem tévedtek: a házkutatás során lefoglalt telefonokból előkerültek az inkriminált profilok és weboldalak, amiket a sértettek zsarolására használt.

Ez az eset is jól mutatja, milyen veszélyeket hordoz magában az internet világa – mutat rá az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye. 

Soha ne küldjünk magunkról senkinek meztelen vagy egyéb okból kompromittáló képeket, videókat!

 figyelmeztetnek. Attól a pillanattól kezdve ugyanis, hogy a felvételt valaki elküldi, kikerül a kezéből az irányítás, így egy ismerős vagy akár több ismeretlen akaratának és vágyainak lesz kiszolgáltatva. Duplán érvényes ez a gyerekek esetén, akiknek könnyebb a bizalmába férkőzni és kihasználni tapasztalatlanságukat.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.