Bekékült Budapest

2021.11.21. 06:16

Sok fővárosi épület kapott szombat este kék díszkivilágítást. 

1989. november 20-án lépett életbe a gyermekjogi egyezmény, amelyet Magyarország az elsők között ratifikált. Erre az eseményre emlékezve az UNICEF, az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) Gyermekalapja ezen a napon ünnepli minden évben a gyermekek világnapját

Ebből az alkalomból Budapesten kék díszkivilágítást kapott többek között a Szabadság-szobor, a Fővárosi Állat- és Növénykert, az MMA Kutatóintézete, a Müpa, a Puskás Aréna, a Duna Aréna, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Margitszigeti Víztorony.

Az UNICEF Magyarország a mai napon indította el a Nézz szembe a problémával! című kezdeményezést, amely a lelki nehézségekkel küzdő fiatalokra hívja fel a figyelmet, írja az MTI. 

A szervezet felmérése szerint a 10 és 19 év közötti fiatalok közül hétből legalább egyet diagnosztizáltak valamilyen mentális zavarral a világon: csak Európában 9 millió serdülő érintett a problémában.

A szervezet november 20-ától ingyenes online kurzussal segíti a pedagógusokat, hogy képesek legyenek felismerni és lehetőség szerint meg is előzni a gondjaikra bízott diákok komolyabb mentális problémáit.