2024. június 17. 15:00 ÉLŐ
Románia 1
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Lángolt egy ház Piliscsévén, hiába próbálták újraéleszteni lakóját a szomszédok

2021.11.26. 21:14

Saját házában keletkezett tűz okozta a halálát egy embernek pénteken Piliscséven. Az Index beszámolt róla, hogy nem csak gyakoriak a lakástüzek Magyarországon, de egyre többször végződnek ezek halállal, mindazok ellenére, hogy az őszi szezon ezen veszélyére folyamatosan felhívja a figyelmet a Katasztrófavédelem. 

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője informált arról, hogy értesítést kaptak, hogy egy piliscsévi családi ház egyik szobájából füst szivárog. Az esztergomi hivatásos tűzoltók gyorsan a helyszínre értek; a házban egy ágymatrac és a párna égett. A tűzoltók megérkezése előtt a szomszédok megkezdték a szobában talált eszméletlen ember újraélesztését, ám a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni az életét. A szóvivő elmondta, hogy nem zárható ki, hogy a tüzet ágyban dohányzás okozta, a körülményeket tűzvizsgálati eljárásban fogják tisztázni.

A szakember ismételten felhívta a figyelmet, hogy a lakástüzek többségénél nem a tűz okoz sérülést, hanem a felszabaduló füst vezet füstmérgezéshez vagy halálhoz, ez pedig füstérzékelővel megelőzhető. 

(via MTI)