Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Ámokfutásba kezdett egy férfi Győrben, mert kirúgták a munkahelyéről

2021.11.28. 13:35

Győrben, a Győr–Szabadhegy városrészben szombaton 12 óra körül három hölgyet támadott meg egy ismeretlen, piros kabátot viselő férfi, aki a sértetteket megfenyegette, és értékeik átadására szólította fel őket – közölte a rendőrség.

Első támadása a Pannónia utcában történt, ahol egy 47 éves asszonyt nekilökött egy parkoló autónak. A nyakánál megragadta, és a pénze átadására szólította fel. A sértett segítségért kiáltott, amit egy közelben lakó személy észrevett, így a támadó a helyszínről elmenekült.

Rövid időn belül a Mozsár utcában ismét lecsapott, és egy 52 éves nőtől pénze átadását követelte. A hölgy szintén hangos kiabálásba kezdett, ami miatt a férfi megfutamodott, a rémült nőt hátrahagyva.

Ezután a Rózsák terén is támadásba lendült. Egy ott gyalogló időskorú hölgyet hátulról fellökött, aki ennek következtében a földre esett, majd az elkövető megragadta a sértett táskáját, és azzal a nőt körülbelül öt métert húzta a földön. Azt kiabálta neki:

ha nem adod oda a táskádat, agyonverlek.

A 83 éves asszonyt két alkalommal combon rúgta, a kézitáskáját megszerezte, és a helyszínről elfutott. A közelben lévő és a bűncselekményt észlelő szemtanú a piros kabátos férfi után szaladt, utolérte, a hölgy táskáját visszavette, és a tulajdonosának átadta. Az idős nő a támadásban sérülést szenvedett.

A sértettek és a szemtanúk leírása alapján a rendőrök a feltételezett elkövetőt rövid időn belül azonosították, elfogták, és a Győri Rendőrkapitányságra előállították.

A húszéves győri lakossal szemben őrizetbe vétele mellett rablás bűntett elkövetése miatt a rendőrök büntetőeljárást indítottak. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Elmondta, hogy munkahelyéről aznap elbocsátották, és mivel elvettek tőle valamit, így vágott vissza az őt ért sérelmekért.  • Vennék
  • Hírek