Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Megrendítő videó: Nagyon nehéz gyermekes családapáktól búcsút mondani

2021.11.30. 09:16

Csaknem kétszázan haltak meg egyetlen nap alatt koronavírusban Magyarországon, ezért a járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében november 22–28. között oltási akcióhetet szerveztek a kórházi oltópontokon, amit a kormány egy héttel meghosszabbított. Ez utóbbit Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke jelentette be tegnap az Országgyűlés Gazdasági bizottsága előtt. A kabinetfőnök azt mondta, hogy több oltási akcióhetet is szerveznek a közeljövőben.

Újabb videót tett közzé a magyar kormány, ami az oltás fontosságára figyelmeztet. 

Nagyon sok olyan emberrel találkozunk az osztályos munka során, akik oltatlanul, súlyos állapotban kerülnek be az osztályra. Leírhatatlanok azok a tekintetek, amikor tudatosítják magukban, hogy ez elkerülhető lett volna.


Korábban arról írtunk, hogy az operatív törzs a kórházakat az eddigieknél is egységesebb, részletesebb adatszolgáltatásra kérte. A kórházak eddig az invazívan – súlyos légzési nehézség esetén, intubációval végzett tartós gépi lélegeztetés intenzív terápiával – és a nem invazívan – csak a beteg arcára erősített maszkon keresztül – lélegeztetett betegekről is közöltek adatokat. A jövőben viszont csak az invazív lélegeztetéssel kezelt betegekről kell külön adatokat szolgáltatni, vagyis a maszkkal lélegeztetett emberek száma nem lesz benne a statisztikában.  • Vennék
  • Bankszámla