Budaörsi gimnázium tanulója nyert felvételt a Yale Egyetemre

2021.12.18. 18:06

Példa nélküli sikerről számolt be közösségi oldalán a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Technikum, ugyanis egyik tavaly végzett diákjuk a Yale hallgatója lett. 

Örömmel jelentem, Magyarország újra képviselve lesz a Yale-en (és az Illyés felkerült az Ivy League térképére). Sok év munkája van ebben, több száz óra jelentkezéssel töltött idő, kudarcok, de végül mindez beért

– közölte a hírt Dörnyei Bendegúz az ismerőseivel. Mint kiderült, Bendegúz a felvétel mellett a majdnem 98 százalékos ösztöndíjat is sikerült elnyernie, ami a jövő évre 86 300 dollárt jelent.

Tavaly 4,6 százalékos volt a felvételi sikerességi ráta, és az elmúlt öt évben, 2017–2021 között összesen egy alkalommal került be magyar jelentkező, így végig az járt az eszemben hogy ez lehetetlen. Bár titkon végig bíztam abban is, hogy meg lehet törni a statisztikát

– tette hozzá Dörnyei Bendegúz.

Az iskola közleménye szerint a közel 47 ezer jelentkező közül azon kevesek egyike, akik felvételt nyertek az egyetemre. A szakot egy év általános képzés után lehet kiválasztani az intézményben.