Keresés

73 találat az Indexről, és 34 a környékéről.

2023. augusztus 21., 00:12

Ön lenne most fiatal? Ön lenne most fiatal?

Sok szülő, nagyszülő szeret a saját fiatalkori tapasztalataival példálózni, mindenki hallotta már számtalanszor: Bezzeg az én időmben! A mai generáció sok szempontból valóban szerencsésebb helyzetben van, mint akár a szüleik, sok szempontból viszont nehezebb az előrejutásuk. Elég akár csak a lakáshoz jutási esélyeiket nézni, vagy akár a fokozott stresszt, ami ma már sokkal több ember életét megkeseríti. De valóban van, ami könnyebbé teszi a mai fiatalok életét. Például ez a szolgáltatás is.

2017. június 22., 18:26

Mégis tovább működhet a KöMaL

Az Emmi ellehetetlenítette a 124 éve alapított folyóirat működését, de úgy tűnik, mégis megkapják a szükséges támogatást.

2015. február 14., 09:58

Furcsa, hogy otthon természetes a bukás Furcsa, hogy otthon természetes a bukás

Az Index Angliában továbbtanuló egyetemistái számára elérkezett az első vizsgaidőszak. Éjszakák a könyvtárban, meglepő összehasonlítások a magyar felsőoktatással. Menekülés a röghöz kötés elől, 4. rész.

2014. október 14., 09:14

Nem hiányzik az otthoni búskomorság Nem hiányzik az otthoni búskomorság

Az Index három, Angliában továbbtanuló egyetemistája már túl van a beköltözésen és az első előadásokon is. Most a beilleszkedés nehézségeiről beszélgettünk velük. Menekülés a röghöz kötés elől, második rész.