Orbán Viktor: Az én lelkemen is számos csúcsdísz szárad

Képernyőkép 2021-12-19 175350
2021.12.19. 17:49

Idén november 28-án vette kezdetét az adventi időszak, a karácsonyra készülés négy héten át tartó időszaka. Orbán Viktor minden vasárnap közzétett egy videót, amelyben gyermekek kérdezték a miniszterelnököt a karácsonyról, ünnepi készülődéséről. 

A kicsik korábban arról kérdezték, hogy elintézné-e a hóesést karácsonykor, hisz-e a karácsonyi csodákban, milyen ízű bejgli a kedvence, épít-e hóembert karácsonykor. A videós beszámoló aranyvasárnap sem maradt el, újabb kérdéseket válaszolt meg Facebook-oldalán.

  • Borult már fel nálatok a fa? 

    Rendszeresen megbillen, de sokan vagyunk, öt gyerek, öt unoka, szüleim is eljönnek, és így mindig van, aki elkapja.
  • Nálatok ki bogozza ki az égősort? 

    Én kezdem, nekem nem sikerül. A feleségem folytatja, neki se, és akkor abbahagyjuk az egészet, és gyertyákat teszünk a fára. 
  • Ti is énekeltek karácsony este? 

    Az a legfontosabb az egész karácsonyban, hogy együtt énekelünk. Nekem fahangom van, ha lelkesednék, túlságosan is lelkesednék, akkor rám szólnak, ezért nekem mindig halkan kell énekelnem. 
  • Miért törik el mindig a csúcsdísz? 

    Azért, mert mindig az utolsó lépés a legnehezebb. Ez nem csak a csúcsdísszel, hanem mindennel így van az életben. Az én lelkemen is számos csúcsdísz szárad már. 

Az aranyvasárnapról, a karácsony előtti utolsó nagy hajráról, a nyitvatartásokról, téli kikapcsolódásról, utazásról itt írtunk bővebben.

(Borítókép: Orbán Viktor Fotó: Facebook)