Újabb magyar diák jutott be a világ egyik legjobb egyetemére

2021.12.21. 06:01

Az ELTE Apáczai János Gimnázium tanulója, Saracco Lucio már az előválogatáson bejutott a Massachusetts Institute of Technology (MIT) 2022-ben induló évfolyamára.

Az egyetemet QS World University Ranking jelenlegi rangsorában világelsőként tartják számon. Szombat este tették közzé azoknak a diákoknak a listáját, akiket már most felvettek, így derült ki, hogy magyar diák is van köztük.

Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy az MIT diákja lehetek. A siker mögött nagyon sok munka van, ezúton is köszönöm minden tanáromnak, aki segített eljutni idáig

– nyilatkozta Saracco Lucio.

A végzős diák képességeit bizonyítja, hogy korábban ezüstérmet szerzett a Nemzetközi Kémia Diákolimpián, a a Mengyelejev Kémia Olimpián pedig bronzérmes lett. 

A most 12. évfolyamos Lucio sikere nem minden előzmény nélküli, hisz olyan nemzetközi eredményeket tudhat maga mögött, mint a Nemzetközi Kémia Diákolimpián szerzett ezüstérem, vagy a Mengyelejev Kémia Olimpia bronzérme.

A hétvégén derült ki, hogy egy másik magyarnak, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tavaly végzett diákjának sikerült bejutnia egy másik amerikai elitegyetemre, a Yalere. Neki a felvétel mellett a majdnem 98 százalékos ösztöndíjat is sikerült elnyernie, ami a jövő évre 86 300 dollárt jelent majd. 

(via hvg.hu)