Nyomkövetővel a lábán, ittasan és jogsi nélkül okozott balesetet a Kacsóh Pongrác felüljárónál

2021.12.30. 11:55

Halmozta a jogsértéseket annak az autónak a vezetője, amely még január 8-án borult a villamossínekre a XIV. kerületi Kacsóh Pongrác úti felüljáróról – közölte a rendőrség.

A helyszínen egy férfi és egy nő tartózkodott a rendőrök kiérkezésekor, az esetet mindketten könnyebb sérülésekkel megúszták.

Az érintettek akkor azt állították: egy harmadik fél vezette a járművet, aki elmondásuk szerint elszaladt a helyszínről. A rendőrök azonban gyanakvással fogadták az elhangzottakat, mivel a hátsó ülésen nem volt már hely, ugyanakkor előkerült három vodkás-, valamint egy tequilásüveg, ráadásul valamennyi üresen.

Később kiderült, hogy a férfi bűnügyi felügyelet alatt állt, ezért a lábán nyomkövetőt viselt. Noha korábban eltiltották a vezetéstől, az autóban rögzített nyomok és a beszerzett adatokból megállapították, hogy ő vezette az autót.

A zuglói nyomozók a 26 éves M. Antalt járművezetés ittas állapotban vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi alkohol befolyásoltságát pedig a szakértői vizsgálat is igazolta.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport