Bérgyilkossal fenyegette meg a börtönőrt, vádat emeltek ellene

2022.01.03. 10:56
Vádat emeltek az ellen a fogvatartott ellen, aki előbb bérgyilkossal fenyegette meg a ruházatát átvizsgáló börtönőrt, majd kétszer meg is ütötte őt – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közlése szerint a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolják. A jogerős szabadságvesztését töltő rabnak még 2019 szeptemberében kellett részt vennie egy tárgyaláson, emiatt szállították Szegedre. 

A börtönőr a vádirat szerint át akarta vizsgálni a vádlott ruházatát, a férfi ugyanakkor nem volt hajlandó együttműködni, és sértegetni kezdte az őrt, majd megfenyegette, hogy bérgyilkost küld rá, klánjával megöleti, szemére pedig pénzt tetet.

Ezután a vádlott támadóállásba állt, majd ököllel kétszer fejen akarta ütni a börtönőrt, akinek azonban alkarjával sikerült kivédenie az ütéseket. A támadót ezután földre kényszerítették, és megbilincselték. Az őrnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a többszörösen visszaeső férfira öt és fél év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, amennyiben beismeri bűnösségét – közölte a csoportvezető ügyész.