Szél Bernadett szerint egy magánúton büntették meg, a rendőrség cáfol

2022.01.07. 06:46 Módosítva: 2022.01.07. 06:46

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közösségi oldalán közzé tett bejegyzésével ellentétben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság leszögezi: bármely magánút használatáért fizetendő útdíj megfizetésének ellenőrzése, a meg nem fizetés miatti szankcionálás nem a rendőrség jogköre – olvasható a rendőrség oldalán.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság visszautasítja országgyűlési képviselő asszony nagy nyilvánosság előtt tett állítását, amely szerint a rend őrei jogtalanul büntetnek egy magánúton.

A rendőrség hangsúlyozza: a képviselő bejegyzése nem tartalmaz egyetlen konkrétumot sem, amennyiben rendelkezik azokkal.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kész vizsgálatot folytatni, és amennyiben történt visszaélés, annak elkövetőjével szemben szigorúan eljárni

– emelték ki, és mindenkit arra kérnek, hogy „a rendőröket, a rendőrséget az alaptalan vádaskodástól kíméljék meg, felelősségteljes munkánkat korrekt együttműködéssel, hiteles információkkal segítsék”.

Csütörtökön Szél Bernadett közösségi oldalán számolt be arról, hogy hétezer forintért kell engedélyt vásárolni egy magántulajdonban lévő úton.

Ez az út 2007-ig az állam, illetve a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság tulajdonában állt, majd ennek átalakulása után az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. tulajdonába kerülve végül Mészáros Lőrincnél kötött ki (a földekkel együtt)

– írta a képviselő. Hozzátette, hogy tudomásomra jutott az is, hogy kiálltak a rendőrök és büntették az engedély nélkül áthaladókat, merthogy „áthajtási engedélyt kell vásárolnia Mészároséktól annak, aki nem szeretné a környezetét fölöslegesen szennyezni, a települési utak forgalmát terhelni, és nem utolsó sorban értékes perceket veszíteni, ha van más lehetőség is”.

A képviselő hozzátette, hogy azt sem könnyű megtudni, hogy pontosan kitől és hol kell engedélyt vásárolni, akinek pedig nincs engedélye, „annak jöhet a bünti”.

A bejegyzés még mindig megtalálható a képviselő közösségi oldalán.