Letartóztatták a Futórózsa utcai késes gyilkosság gyanúsítottját

D  MI20220118013
2022.01.21. 16:57

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, akit a XVI. kerületi Futórózsa utcában múlt vasárnap történt halálos késeléssel gyanúsítanak – tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Törvényszék. A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra, február 21-ig rendelte el az emberölés bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi január 16-án este „pontosan meg nem határozható előzmények után” az utcán mellkason szúrta a sértettet, aki a kórházba szállítás után életét vesztette.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt kérte a letartóztatást. A gyanúsított nem a bejelentett lakóhelyén élt, az eljárás alatt derült ki, hogy lakhatását a munkáltatója biztosítja. Bár a férfi „ukrán és magyar kettős állampolgár (...) szorosabb személyi és vagyoni viszonyai Ukrajnához kötik”.

Mindezeket és a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlyát, valamint a bizonyítottság esetén kiszabható büntetés „mértékében rejlő fenyegetettséget” is figyelembe véve megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban kényszerintézkedés alkalmazása nélkül nem lenne biztosítható. A letartóztatásról szóló végzés végleges.

Múlt vasárnap a XVI. kerületben, az utcán szúrtak meg egy 39 éves férfit, aki az orvosi ellátás ellenére a kórházban meghalt. A gyanúsítottat 48 órán belül elfogták. Szerdai sajtótájékoztatóján Pál Adrián, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese azt mondta: a gyanúsított, a 39 éves, Ukrajnában született, magyar állampolgárságú kőműves elsírta magát, megtört, és beismerő vallomást tett.

(Borítókép: Az elkövető a XVI. kerületi Futórózsa utcában történt gyilkosság bizonyítási eljárásán 2022. január 18-án. Bevallotta az emberölést a 39 éves, Ukrajnában született magyar állampolgárságú kőműves, aki halálra szúrt 16-án este egy férfit. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport