Béla
4 °C
15 °C

Keresés

74 találat az Indexről, és a környékéről.

Minket is szétvertek a veszélyes csúszdák, de megtaláltuk a megoldást

Minket is szétvertek a veszélyes csúszdák, de megtaláltuk a megoldást

2019.11.10. 08:24 Módosítva: 2020-02-20 10:52:06
1596
Nemrég átadtak egy játszóteret a 16. kerületi Reformátorok terén. A csúszdák viszont veszélyesek voltak, sok gyerek meg is sérült. Mi is elmentünk megnézni a csúszdákat.

2016. április 20., 09:58

Budapest kerékpáros paradicsoma Budapest kerékpáros paradicsoma

A fideszes vezetésű XVI. kerületben félmilliárdos bringás programot indítanak, és ennek az autóval közlekedők sem fogják kárát látni.

2015. július 10., 09:40

Ilyen a Szilas menti sztráda Ilyen a Szilas menti sztráda

Öt és fél kilométer tökéletes minőségű út hidakkal, alul- és felüljárókkal, profi kereszteződésekkel. Mintha egy autóút lenne bringáknak.

2014. július 18., 08:00

Az Újpesti kocsiszín Angyalföldön és az Angyalföld kocsiszín Újpesten...

A Kispesti Textilgyár egy korabeli képeslapon (forrás: Wikipédia)
Amikor a múltkori posztban írtam Rákospalota-Újpest vasútállomás hovatartozásáról, azt hittem, valami nagy érdekességet mutatok nektek, de amiket küldtetek kommentben és levélben, azok messze felülmúlták az én sztorimat (csak zárójelben jegyzem meg, hogy azóta bebizonyosodott a gyanúm, miszerint a fenti vasútállomás egy időben biztosan Újpesthez tartozott - pl.

2014. március 7., 08:54

A nap képe a mindent túlélő kályháról - elbontották körülötte a házat, de még mindig áll

Rákosszentmihályra kalandozott Lesley a 8ker bloggere, ott fényképezte ezt a kert közepén ácsingózó kályhát. Így nézett ki, amikor még ház is volt körülötte. Gondolom azért mentették meg, hogy elvigyék, pedig az igazán izgalmas az lenne, ha megint köré építenének egy házat, amíg nyári álmot alszik és télen simán folytathatná a munkát mintha mi sem történt volna.

2013. július 15., 19:46

Durvul a lomisok kommunikációja

Volt ugye a klasszikus kőbe vésett lomtalanítós felirat, aztán a hevenyészettebb lomisfoglalt (így egyben), majd aki egy szál lappal lefoglalt egy fél utcát, az utóbbi időben pedig egyre inkább terjed a lomis fogva kifejezés - bármit is jelentsen ez. Mindezek megkoronázása ez az elérhetetlen magasságban, fára szögelt hullámpapírlap, amit az Újszász utcában lőttem: LOMIS FOGVA MI A FASZÉRT VESZEDLE /telefonszám/ Hát nem gyönyörű? Főleg, hogy nincs is lomtalalanítás.

2010. december 7., 06:00

Kerülettörténeti karikatúrakötet

Nem tudom, milyen lehet, de eredeti ötletnek mindenesetre eredeti: 115 oldalon keresztül, karikatúrákon mutatják be Budapest Kertváros, vagyis a XVI.

2010. április 7., 10:06

Sashalmon épül Budapest első állandó ökopiaca

  Pásztor Béla polgármester (aki nem mellesleg magyar rekorderként 45 éve vezeti ugyanazt a települést) mesélte egyszer, hogy amikor Veresegyházat várossá avatták, felvetették egyesek, hogy a piacot el kellene költöztetni a Fő utcából, mert nagyon szem előtt van.

2009. szeptember 27., 14:00

Bronzba öntött helyesírási hiba

Mivel szinte minden harmadik-negyedik posztom címébe becsúszik valami elütés, nem nagyon szeretek helyesírási hibákkal foglalkozni.

2009. január 22., 15:42

Kilenc budapesti utca nevére lehet szavazni

A Colbert-/Megyeri-híd óta (mely a kreatív népléleknek köszönhetően akár a Zenebutik-Zenehíd, az Igazságos Gyurcsány Ferenc, a Chuck Norris vagy a Pató Pál nevet is viselhetné) nem nagyon szokás megkérdezni a lakosságot arról, hogy is nevezzünk el valamit.