Évek óta jogosítvány nélkül vezet, vádat emeltek a tizenhat éves fiúval szemben

2022.01.25. 10:10

Vádat emeltek egy 16 éves fiúval szemben, aki évek óta vezet jogosítvány nélkül, egyik utolsó ellenőrzésén pedig kiderült, kábítószert is fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült – tájékoztatta Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a fiatalkorú férfival szemben eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés, kábítószer-birtoklás és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emeltek vádat.

vádirat szerint a 16 éves fiú nem rendelkezik jogosítvánnyal, azonban ennek ellenére vele szemben már több mint két éve kisebb közlekedési szabálysértések miatt rendszeresen eljár a rendőrség. Legutóbb tavaly márciusában tiltotta el a bíróság egy évre a közúti járművezetéstől, de ez semmilyen visszatartó erővel nem bírt. A vádlottat az eltiltás hatálya alatt július 16-án és 17-én is igazoltatták Szegeden a rendőrök, mindkét esetben ugyanazt az autót vezette.

A második ellenőrzés során kiderült, hogy korábban kábítószert fogyasztott, és az autóból drog és annak fogyasztásához szükséges eszközök kerültek elő. Az igazoltatások és eljárások ellenére két nap múlva a vádlottat a rendőrök ismét igazoltatták autóvezetés közben – közölte a csoportvezető ügyész.