M. Richárd ügyvédje feljelentést tesz

P  3432
2022.01.29. 21:57
A Dózsa György úti baleset miatt három és fél évre elítélt M. Richárd rosszulléte után nem kapott megfelelő egészségügyi ellátást – állítja a férfi ügyvédje, Mocsai Gergely.

A jogi képviselő szerint védence 24 órán át feküdt a cellájában ellátás nélkül, miután sztrókot kapott, ezért segítségnyújtás elmulasztása és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt tesz feljelentést – számolt be róla az RTL Klub esti műsora.

Csoda, hogy életben van 

– fogalmazott Mocsai Gergely, aki felidézte, hogy M. Richárd december 24-én lett rosszul a cellájában, azonban mentőt nem hívtak hozzá, és orvosi ellátást sem kapott. Ráadásul ezt az ügyvéd szerint bizonyítani is lehet, hiszen védence cellája be van kamerázva, és csak meg kell majd tekinteni a felvételeket.

A büntetés-végrehajtás szerint olyan nem fordulhat elő egyik magyarországi börtönben sem, hogy egy magatehetetlen fogvatartott ne kapott volna azonnali egészségügyi ellátást.

Amikor ő nagyon rosszul volt, és nem tudott felkelni az ágyból, két órát várt egy pohár vízre. Megkérte, hogy fordítsák meg, mert nem tudott megfordulni. Délelőtt szólt, és csak este fordították meg

– idézte fel a történteket a csatorna kérdésére az elítélt élettársa, aki most először szólat meg. Szerinte méltatlanul bánnak a férfival, aki 40 kilót fogyott, és jelenleg kerekesszékbe kényszerül, emellett sokszor zavart állapotban van, cellájában többször elesett. 

(Borítókép: M. Richárd 2021. június 18-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)