Vizsgálat indult a zalaegerszegi rendőrségnél, túlkapás áldozata lehetett egy hajléktalan

2022.01.30. 09:13

A sajtóban szombaton megjelent hírek szerint decemberben egy hajléktalan férfi rendőri túlkapás áldozata lett. A hírrel kapcsolatban a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kijelentette, hogy mindent megtesznek az ügy tisztázása érdekében.

Kijelentjük, hogy a rendőrség elítél minden visszaélést, és kinyilvánítja, hogy következetesen eljár minden esetben

– olvasható a rendőrségi közleményben. Mint írják, amint tudomásukra jutott a lehetséges túlkapás, haladéktalanul belső vizsgálatot rendeltek el, majd az iratokat az illetékes ügyészségnek azonnal megküldték. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság mindenben segíti az ügyészség munkáját – tették hozzá.

Szombaton a Blikk egy olvasói tájékoztatásra hivatkozva írt arról, hogy a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon két nyomozó egy földön fekvő, megbilincselt hajléktalan férfit brutális módon bántalmazott. A lap szerint a rendőrök a hajléktalan fejére egy felmosóvödröt húztak, majd gázsprayt fújtak be alá.

Az esetnek állítólag több tanúja is van, többen telefonnal rögzítették a történteket. A lap információi szerint az ügyben érintett két rendőr munkaviszonyát nem függesztették fel, továbbra is a rendőrségen dolgoznak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport