A darknetről vette a drogot egy 27 éves férfi

2022.02.08. 12:42

A Veszprém Megyei Főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolja azt a letartóztatásban lévő 27 éves férfit, aki 2020 novemberében és 2021 márciusában rendelt drogot egy rejtett internetes oldalról – közölte az ügyészség.

A férfi 2020 novemberében 270 ezer forintnak megfelelő kriptovaluáért egykilós kiszerelésben, 2021 márciusában pedig ugyanilyen összegben úgyszintén egy kilogramm amfetamin-hatóanyagú speedport rendelt külföldről.

A férfi a kábítószert továbbértékesítésre vásárolta, és az első alkalommal az otthonába érkezett speedet porciózni kezdte, külön alufóliába, illetve simítózáras műanyag tasakokba csomagolta, és a mélyhűtőjében tárolta. A hatóság a lakóhelyén tartott kábítószert 2021. március 16-án, a március 5-én rendelt kábítószert pedig még a kézbesítés előtt, a postán lefoglalta.

Az ügyészség indítványozta, hogy a Veszprémi Törvényszék az elkövetőt fegyházbüntetésre ítélje, és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Továbbá a kábítószer elkobzását kezdeményezték, valamint azt is, hogy a több mint 600 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére kötelezzék az elkövetőt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport