Pert nyert Ferencváros önkormányzata ellen a kirúgott intézményvezető

2022.02.11. 21:03
Másodfokon, jogerősen is pert nyert Sebők Endre a IX. kerületi önkormányzat ellen. Az előző városvezetés által kinevezett szakember azért fordult az igazságszolgáltatáshoz, mert álláspontja szerint a Baranyi Krisztina vezette önkormányzat jogtalanul távolította el őt a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Közhasznú Társaság (FESZOFE) vezetői pozíciójából.

Amint arról korábban beszámoltunk, Sebőköt a önkormányzati cég átvilágítását követően rúgták ki 2020 nyarán, arra hivatkozva, hogy a vizsgálat kimutatta: vezetése alatt több mint 32 millió forintos kárt okozott a kerületnek. 

A másodfokú határozat most helybenhagyta az elsőfokú döntést, kimondva, hogy jogszerűtlenül bocsátották el, ezért pedig 12 havi elmaradt jövedelem kifizetésére kötelezték a munkáltatót.

Sebők Endre az Indexnek azt is elmondta: Baranyi Krisztina kijelentései miatt sérelmi díjat követelt, amit ugyancsak megállapított számára a bíróság. Az egykori cégvezető Baranyi Krisztinának azt a mondatát kifogásolta, hogy Sebőknek börtönben a helye, illetve azt, hogy lopás történt. Mindezekért 500 ezer forint sérelemdíjat állapítottak meg számára, hiába védekezett azzal Ferencváros jogi képviselője, hogy ők csak csak véleményt fogalmaztak meg.

Sebők Endrét (aki korábban a Fidesz önkormányzati képviselője volt) egyébként határozott idejű szerződés kötötte a FESZOFE Kht.-hez, amely 2022 májusában járt volna le. A céget Pataki Márton, az Együtt egykori elnökségi tagja irányította átmenetileg, majd a képviselő-testület Márton Józsefet választotta meg, akinek megbízására Baranyi Krisztina polgármester nemmel szavazott.