Dobrev Klára szerint Orbán Viktornak tele van a gatyája

DMOHA20210829023
2022.02.15. 07:45
Interjút adott Dobrev Klára a 2022-es választásokkal kapcsolatban, amelyben kritizálta a kormány több lépését, valamint azt is, hogy Orbán Viktor nem hajlandó vitázni Márki-Zay Péterrel.

A Demokratikus Koalíció (DK) politikusa az interjú elején arról beszélt, hogy Orbán Viktor szerinte „totálisan elhibázott gazdaságpolitikát követ”, mivel „az olcsó, kiszolgáltatott munkaerővel, a gyenge forinttal teszi versenyképessé az országot”. Szerinte ez magyarázza azt, hogy több százezer magyar inkább külföldre megy el dolgozni, ami végső soron megakadályozza a gazdasági növekedést – mondta.

Hozzátette: az élelmiszerárstopot sem tartja többnek kampányfogásnál, az ellenzék szerint ugyanis nem elég az, hogy egy-egy élelmiszer árát csökkentik.

Nézzék meg, mennyibe kerül a fehérrépa, a sárgarépa, amiből húslevest lehet főzni, vagy azt, hogy mennyibe kerül egy kiló alma

– mondta Dobrev Klára. 

A politikus az interjúban a kormány járványkezeléséről is szót ejtett. Azt mondta: az elmúlt két évben szerinte azt lehetett látni, hogy „pitiáner, mocskos üzleti érdekek felül tudják írni a Fidesz-kormányban a magyar emberek életéért érzett felelősséget” .

A számok magukért beszélnek: egy-két országot leszámítva nálunk haltak meg a legtöbben Covidban

– mondta Dobrev Klára, hozzátéve: szerinte a járványvédelmi intézkedések sem azt szolgálták, hogy hatékonyabban védekezzen Magyarország a koronavírus ellen.

Nem tudok mondani még egy országot, ahol megtiltották volna az orvosoknak, az egészségügyi dolgozóknak, hogy kommunikáljanak a járvány alatt. Orbán Viktor életében először szembesült válsággal, a Covid-válsággal, és totálisan belebukott, hiszen az alapvető fogalmakkal sincsenek tisztában

– tette hozzá. 

Az interjú végén Dobrev Klára gyávának nevezte a kormányfőt amiatt, hogy nem áll ki egy miniszterelnök-jelölti vitára Márki-Zay Péterrel. 

Nagyon ajánlanám Orbán Viktornak, hogy üljön le vitázni, mert már úgy tűnik, mint, akinek 2006 óta tele van az a bizonyos, és nem mer hosszabb időre kiállni vitázni

– mondta a politikus.  

Hozzátette: ugyan a miniszterelnök „évente egyszer megmutatja magát egy sajtótájékoztatón és úgy csinál, mintha nagylegény lenne”, válaszol pár kényelmetlen kérdésre, „de mindegyikre van egy előre megírt válasza, amit bemagolt”. 

Nem vagyok meggyőzve Orbán Viktor vitaképességéről

– fogalmazott Dobrev Klára. 

(via mfor.hu)

(Borítókép: Dobrev Klára  2021. augusztus 29-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)