Már két határátkelőt zártak le demonstráció miatt a magyar–szlovák határon

2022.02.16. 21:12 Módosítva: 2022.02.16. 21:32
A parassapusztai mellett már a balassagyarmati határátkelőhelyen is korlátozzák a forgalmat egy szlovákiai demonstráció miatt. Mindkét határátkelőhelyet lezárták a tehergépjármű-forgalom elől.

Parassapusztánál kora délután zárták le a határátkelőt a Szlovákiába kilépő és onnan bejövő tehergépjármű-forgalom elől, majd a demonstrálók 16 óra 40 perckor a Balassagyarmat–Szlovákgyarmat határátlépési pontra is kiterjesztették a lezárást  – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel.

A rendőrség közlése szerint mindkét határátkelőhelyet lezárták a tehergépjármű-forgalom elől.

A demonstráció miatt a 2-es főút Rétság és Parassapuszta közötti, valamint a 22-es főút balassagyarmati szakaszán torlódásra, rendőri forgalomirányításra, illetve forgalomkorlátozásra kell számítani.

Hozzátették: a demonstráció csak a tehergépjármű-forgalmat akadályozza, a rendőrök a Parassapuszta és a Balassagyarmat határátkelőhely felé haladni szándékozókat a somoskőújfalui határátlépési pontra irányítják.

A rendőrség kéri a gépjárművezetőket, hogy kerüljék el az érintett útszakaszokat, a szlovák–magyar határon átlépni kívánó tehergépjármű-vezetők lehetőség szerint válasszanak másik határátlépési pontot.

Szlovákiában a magas üzemanyagárak, a fuvarozással kapcsolatos, túl magasnak tartott költségek miatt hétfőn kezdett tiltakozó akcióba az ottani fuvarozók egy része, egyebek mellett az üzemanyag jövedéki adójának csökkentését követelve.

Frissítés: 

Megindult a tehergépjármű-forgalom a parassapusztai és a balassagyarmati határátkelőhelyeknél – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel szerda este.

Dankóné Nagy Éva elmondta: befejeződött a szerdán megtartott demonstráció a Szlovák Köztársaság területén a Sahy–Parassapuszta és Balassagyarmat–Szlovákgyarmat határátkelőhelyeknél, a tehergépjárművek ismét zavartalanul közlekedhetnek.

A demonstrálók a nap folyamán lezárták a Szlovákiába ki- és onnan bejövő tehergépjármű-forgalmat, emiatt korábban a 2-es és a 22-es főúton is forgalomkorlátozások voltak.