18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Minimum 15 kutya tetemét találták meg egy kutyabarát egyesület telepén Szentgotthárdon

2022.03.07. 06:31
Az Elisabeth Menedék Egyesület tagjai véletlenül bukkantak a tucatnál is több halott állatra, amikor a Vas megyei egyesületből el akarták szállítani a még ott lévő ebeket.

A maradványok alapján úgy vélik, hogy kölykök is lehettek a tetemek között – tájékoztat az RTL Híradója. 

A hatósági állatorvos látta az állatok maradványait, és elmondta, hogy olyan állapotban vannak, hogy már képtelenség megmondani róluk, hogy mi is okozhatta a halálukat

– mesélte Pap Dorottya, az Elisabeth Menedék Egyesület elnöke, aki állatvédő társaival legalább 15 elpusztult kutya maradványait találta meg nejlonzsákokban a Szentgotthárdi Kutyabarátok Egyesületének telepén. Azért mentek oda, hogy elszállítsák a még ott lévő kutyákat, mert a hatósági állatorvos korábban a telep bezárásáról döntött. A zsákokra véletlenül bukkantak egy gödörben, amelyeknek a pakolását csak azért hagyták abba, mert már elviselhetetlen volt a bűz.

Korábban azért záratták be a Szentgotthárdi Kutyabarátok Egyesületének telepét, mert szabálytalanságok egész sorát állapította meg, többek között túl kicsi kennelekbe zsúfolták össze az állatokat, akik nem rendelkeztek a megfelelő oltásokkal, és nem kaptak elég élelmet sem. Az állatvédők az elmúlt hetekben 37 kutyát mentettek ki a telepről, a tetemek megtalálása után a rendőrséget is értesítették, akik jegyzőkönyvet vettek fel a helyszínen.